اینترنت اشیاء صنعتی چیست و در چه صنایعی پر کاربرد است؟

اینترنت اشیاء ( IOT )، مجموعه ای از اشیاء فیزیکی است که به اینترنت متصل شده و اطلاعات جمع آوری می کنند. کسب و کار ها از این محصول برای بالا بردن کیفیت عملکرد و همچنین ارائه خدمات بهتر به مشتریان استفاده می کنند. کنترل اشیاء در جهان فیزیکی مهم ترین وظیفه ی این محصول است. با این فناوری تمامی دستگاه های دیجیتالی که در منزل یا محل کار دارید، به یکدیگر متصل شده و باعث سهولت در کنترل و مدیریت می شوند. IOT ابزار های پیشرفته مختلف مثل شناسایی فرکانس رادیویی، NFC، بلوتوث و وای فای استفاده می کند. 

اینترنت اشیاء صنعتی 

اینترنت اشیاء صنعتی ( IIOT )، کاربرد IOT در صنعت را بر عهده داشته و این دستگاه ها با اتصال به اینترنت، داده ها را به صاحبان مشاغل به جهت بهبود عملکرد آنها ارائه می کنند. استفاده از این تکنولوژی برای مدیریت زنجیره تامین و تدارکات و همچنین کاهش هزینه ها و در عین حال افزایش درآمد موثر است. با اتصال این حسگرها به ابزار آلات صنعتی ، اطلاعات کارفرما به روز شده و در نتیجه از عملکرد دستگاه ها مطلع خواهد شد. این مدل با فناوری های مختلف مثل پرینت سه بعدی، رباتیک، داده های کلان و … ارتباط نزدیکی دارد.  

اینترنت اشیاء صنعتی

کاربرد های اینترنت اشیاء صنعتی بر اساس نوع کار و همچنین نیاز های کارفرما مشخص می شود. برخی از این موارد در بخش زیر ذکر شده است : 

اینترنت اشیاء صنعتی در تولید و کارخانه 

اینترنت اشیاء صنعتی در تولید و کارخانه هوشمند استفاده شده و کمک می کند ماشین آلات صنعتی با کمک داده های این سیستم های فنی کار خود را بهبود ببخشند. حسگر های موجود در این ماشین آلات، شرایط و کیفیت محصول را در شرایط عادی چک کرده و ذخیره می کنند. سپس از این داده ها برای بهینه سازی عملیات، پیش بینی خرابی تجهیزات و کنترل کیفیت استفاده می کنند. این کار باعث بهره وری بیشتر و همچنین کاهش سرعت خرابی دستگاه می شود. 

 

 

 

اینترنت اشیاء صنعتی در کشاورزی هوشمند 

اینترنت اشیاء صنعتی در کشاورزی هوشمند با ارائه اطلاعات از وضعیت خاک و هوا به کشاورزان کمک می کند برای تولید محصول تصمیمات درست تری گرفته و با برنامه کوددهی و آبیاری که این سیستم به آنها ارائه می کند بهترین محصول را کشت کنند. 

اینترنت اشیاء صنعتی در انرژی و تاسیسات

اینترنت اشیاء صنعتی در انرژی در تاسیسات به طور قابل توجهی کارایی و ایمنی را افزایش داده و با استفاده از این تکنولوژی در بخش انرژی، به کنترل و بررسی توزیع برق و کاهش اتلاف انرژی کمک خواهد شد. به طور مثال در نظارت بر عملیات حفاری، تعمیر و نگهداری تجهیزات و همچنین کنترل سکو های دریایی از راه دور از آن استفاده می شود. با بهینه کردن عملکرد توربین های بادی و کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری آنها، بازده انرژی را افزایش داده اند. 

 

برای دیدن نمونه های دستگاه های نظافتی و  خرید اسکرابر صنعتی  از بیسون صنعت همین حالا اقدام کنید. 

 

اینترنت اشیاء صنعتی در حمل و نقل و تدارکات

اینترنت اشیاء صنعتی در حمل و نقل و تدارکات نیز استفاده شده و با فعال کردن ردیاب و پیشبینی در تعمیر و نگهداری هوشمند عملکرد خودرو را کنترل خواهند کرد. بررسی شرایط آب و هوایی جاده و همچنین میزان ترافیک، به بهبود و صرفه جویی در حمل و نقل کمک می کند. 

اینترنت اشیاء صنعتی در مراقبت های بهداشتی

اینترنت اشیاء صنعتی در مراقبت های بهداشتی به اینصورت است که بیمار از راه دور کنترل شده و بیمارستان های هوشمند نیز ساخته شده اند. نظارت دائم این دستگاه ها بر علائم حیاتی بیمار باعث شده در شرایط بحرانی برای بازگرداندن بیمار به زندگی دیر نشود. در تشخیص بیماری و همچنین درمان زود هنگام نیز بسیار موثر است. این روش هزینه ها را کاهش داده و همچنین پتانسیل های بهداشتی را بیشتر کرده است. 

کاربرد های اینترنت اشیاء صنعتی

اجزای تشکیل دهنده اینترنت اشیاء صنعتی

اجزای تشکیل دهنده اینترنت اشیاء صنعتی که به بهبود عملکرد و همچنین سرعت کار آن می افزایند به شرح زیر است:

حسگرها و دستگاه ها در اینترنت اشیاء صنعتی

حسگرها و دستگاه ها در اینترنت اشیاء صنعتی وظیفه ی گرفت داده ها از محیط و تبدیل آن به فرمت دیجیتال بوده و طیف وسیعی از پارامتر ها مثل دما، فشار، رطوبت، نور، صدا و حرکت را تشخیص می دهند. سپس این داده ها را برای تجزیه و تحلیل یا اقدام به سیستم مرکزی ارسال می کنند. به طور مثال در کارخانه های تولیدی، حسگر ها عملکرد دستگاه های تولید را بررسی و هر گونه خرابی را تشخیص می دهند. در بخش انرژی نیز حسگر ها با اندازه گیری میزان انرژی تولید شده به بهینه سازی مصرف آن و همچنین کاهش اتلاف انرژی کمک می کنند. 

فناوری های اتصال در اینترنت اشیاء صنعتی

فناوری های اتصال در اینترنت اشیاء صنعتی، امکان انتقال داده از حسگرها به سیستم مرکزی را فراهم کرده و به عواملی مثل ارتباطات ماهواره ای، شبکه های کم مصرف و حجم مصرف برق بستگی دارد. 

پروتکل های پیام رسانی در اینترنت اشیاء صنعتی

پروتکل های پیام رسان زبانی به دستگاه برای برقراری ارتباط و همچنین تبادل داده کمک کرده و قوانین خاصی برای این کار تعریف شده است. با این روش از درک و پردازش تمام بخش های سیستم اطمینان حاصل می شود. 

 

 

محاسبات لبه در اینترنت اشیاء صنعتی

محاسبات لبه شامل پردازش داده ها در لبه شبکه، به جای ارسال آن به ابر مرکزی به جهت پردازش است. با این روش میزان داده هایی که باید منتقل شوند کاهش یافته و در پهنای باند و همچنین زمان پاسخ دستگاه صرفه  جویی خواهد شد. مثلا در کارخانه های هوشمند این قابلیت باعث می شود زمان از کار افتادگی دستگاه کاهش یافته و کارایی بهبود یابد. 

پلتفرم های ابری در اینترنت اشیاء صنعتی

پلتفرم های ابری در ذخیره سازی و پردازش اطلاعات نقش مهمی ایفا کرده و حجم وسیعی از داده ها را مدیریت می کنند. این پلتفرم ها تجزیه و تحلیل های پیشرفته تر و همچنین هوش مصنوعی را فعال کرده و اطلاعات ارزشمند تری ارائه می کنند. در مراقبت های بهداشتی از این پلتفرم ها برای ذخیره و تجزیه و تحلیل شرایط بیمار استفاده شده و درمان را آسان تر می کند. 

تجزیه و تحلیل داده ها در اینترنت اشیاء صنعتی

تجزیه و تحلیل داده ها باعث می شود داده ای خام به عمل تبدیل شده و همچنین بررسی و مدل سازی داده ها صورت گیرد. هوش مصنوعی در این زمینه شرایطی را فراهم می کند تا سیستم ها از داده ها یاد بگیرند، تصمیم گیری کنند و باعث بهبود عملکرد دستگاه ها شوند. 

مزایای استفاده از اینترنت اشیاء صنعتی

مزایای استفاده از اینترنت اشیاء صنعتی شامل مواردی مثل افزایش بهره وری، ایمنی بهبود یافته، کنترل کیفیت و همچنین کاهش هزینه ها است. ادغام ماشین های فیزیکی با حسگر ها و نرم افزار های شبکه ای، باعث می شود زمان خرابی کاهش یافته و در عین حال بهره وری افزایش یابد. کارخانه های تولیدی با استفاده از این روش قبل از وقوع خرابی دستگاه، از آن مطلع شده و برای جلوگیری از خراب شدن آن برنامه ریزی می کنند. شناسایی خطرات بالقوه و جلوگیری از تشدید آنها به ایمنی کمک کرده و قبل از وقوع حادثه هشدار خواهد داد. بررسی پارامتر های مختلف مثل دما، فشار و رطوبت در دستیابی به هدف موثر بوده و به بهبود کیفیت محصول نیز کمک می کند. 

 

 

چالش های استفاده از اینترنت اشیاء صنعتی

چالش های استفاده از اینترنت اشیاء صنعتی مثل عدم وجود امنیت سایبری، یکپارچه سازی داده های مختلف، مدیریت حجم عظیمی از داده و عدم استفاده از نیروی انسانی متخصص از جمله چالش های این تکنولوژی محسوب می شود. حملات سایبری به کسب و کار های اینچنینی باعث از بین رفتن داده ها و آسیب های مالی جبران ناپذیر به کارفرما شده و برای جلوگیری از این قضیه لازم است تدابیر امنیتی برای محل کار خود در نظر بگیرید. برای مدیریت حجم عظیمی از داده ها، اجزای سیاست های موثر به جهت بهبود کیفیت داده و همچنین انطباق آن با قوانین است. 

کلام آخر

استفاده از اینترنت اشیاء صنعتی انقلابی در بهینه سازی و افزایش بهره وری ایجاد کرده و کسب و کار ها با اتصال دستگاه ها و سیستم ها به شبکه های دیجیتال، رشد روز افزون و همچنین فروش بالاتری داشته باشند. کاهش هزینه و افزایش کارایی از دیگر خوبی های استفاده از این تکنولوژی بوده و بازار رقابت میان تولیدکنندگان جهانی را پر جوش کرده است. آینده صنایع با استفاده از اینترنت اشیاء صنعتی تحول عظیمی پیدا خواهد کرد.

نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.