یکی از مکان هایی که همیشه نیاز به انواع بالابر در آن حس شده است، در خدمات پزشکی و بیمارستان ها است. اینکه بتوان بیمار را در عین ایمنی کامل جابه جا کرد تا کمترین آسیب را ببینید از مهم ترین نیازهای جامعه پزشکی است. به همین دلیل استفاده از بالابر معلول یا بالابر ویلچری در مراکز خدمات درمانی و بیمارستان ها برای جابه جایی بیمار تولید شده است. اما این بالابر چه ویژگی هایی دارد؟ چه ابعادی دارد؟ آیا می توان در منزل هم از آن استفاده کرد؟ اینها نمونه سوالاتی است که ممکن است هنگام بررسی بالابر معلول در ذهن شما باشد که در این مقاله از بیسون صنعت به آن می پردازیم.
بالابر ویلچر یا بالابر معلول چیست؟
بالابر معلول، بالابر برقی معلول یا همان بالابر ویلچر یکی از انواع دستگاه بالابر نفربر است که برای کمک به حمل و نقل افراد معلول از یک سطح به سطح دیگر استفاده می شود. این دستگاه شامل پلتفرمی است که با اتصال به سیستم بالابر، قابلیت بالا بردن و پایین آوردن را ایجاد کرده است.
بالابر ویلچر یک دستگاه پزشکی است که برای کمک به افراد با محدودیت حرکتی و ناتوانی در حرکت، برای جابه جایی بهتر و راحت تر آنها به کار می رود. با استفاده از بالابر ویلچر، فرد مبتلا به ناتوانی می تواند بدون تلاش زیاد، از زمین به طبقات بالا برود. بالابر ویلچر عمدتاً برای افرادی که ناتوانی در پاها، مشکلات تنفسی و یا کمردرد دارند، مناسب است و در محیط هایی مانند بیمارستان ها، راهروها، مراکز خرید، ادارات، ساختمان های عمومی و خانگی استفاده می شوند.
ابعاد بالابر معلول چقدر است؟
ابعاد بالابر معلول بستگی به نوع و طراحی دستگاه دارد، هرچند معمولاً ابعاد بالابر معلول باید به گونه ای باشد که بتواند معلولین و دستگاه های کمکی مورد نیاز آنها را به راحتی جابه جا کرد. بعضی از بالابرهای معلول ابعاد کوچکتری دارند و برای استفاده در محیط های خانگی و راهروهای باریک مناسب اند. به عنوان مثال، یک بالابر معلول با ابعاد حدود ۷۰-۸۰ سانتی متر در طول و عرض و ۱۰۰-۱۲۰ سانتی متر در ارتفاع مناسب است. بالابرهای معلول حرفه ای تر نیز وجود دارند که ابعاد بزرگتری دارند و برای استفاده در محیط های عمومی مانند بیمارستان ها و مراکز درمانی طراحی شده اند. این نوع بالابرها ممکن است ابعادی تا ۲۰۰-۲۵۰ سانتی متر در طول و عرض و ۲۰۰-۳۰۰ سانتی متر در ارتفاع داشته باشند.
مدل های مختلف بالابر معلولین
همان طور که گفته شد از بالابر معلول یا بیمار برای جا به جایی افرادی که توانایی بالارفتن یا پایین آمدن از پله ها را ندارند و یا از ویلچر استفاده می کنند کاربرد دارد. ممکن است در ادارات، بیمارستان ها، خانه سالمندان و مراکز تجاری خرید بالابر نفربر ضروری باشد و به دنبال نصب بهترین نوع آن است. از جمله انواع بالابر معلول می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- بالابر ویلچری هیدرولیکی: این نوع جک با استفاده از قوانین هیدرولیکی، با فشاردادن روغن از یک مخزن، بالابری را بالا و پایین می کند.
- بالابر معلول هوایی: این نوع بالابر با استفاده از هوا، بالابر را بالا و پایین می کند. برای استفاده از این نوع بالابر نیاز به یک کمپرسور هوا است.
- جک بالابر الکتریکی: این نوع بالابر با استفاده از قدرت الکتریکی، بالابر را بالا و پایین می کند. برای استفاده از این نوع بالابر، نیاز به یک منبع تغذیه الکتریکی است.
- جک بالابر پیچیده: این نوع بالابر با استفاده از یک سیستم پیچ ومهره، بالابر را بالا و پایین می کند.
- جک بالابر هیدرولیکی دستی: این نوع جک با استفاده از دسته ای که برای فشردن روغن هیدرولیکی استفاده می شود، بالابر را بالا و پایین می کند.
ویژگی های بالابر ویلچری
بالابرهای معلول به دلیل ویژگی هایی همچون پایداری، ایمنی، سرعت مناسب، قابلیت تنظیم ارتفاع و ظاهر زیبا مورد استقبال عموم قرار گرفته است و در هنگام ساخت و ساز استفاده از این نوع بالابر را در سازه خود لحاظ می کنند. از جمله دیگر ویژگی هایی بالابر معلول می توان به موارد زیر اشاره داشت:
- افزایش استقلال و راحتی بیمار: استفاده از بالابر معلول به افراد معلول این امکان را می دهد که به صورت مستقل جابه جا شوند و نیازی به همراهی نداشته باشند.
- سهولت حرکت: بالابر معلول باعث می شود بتوان افراد معلول که توانایی حرکتی ندارند و یا سنگین وزن هستند را به راحتی جابه جا کرد.
- ایمنی بالا: بالابرهای معلول دارای ایمنی بالا هستند و از سیستم های ایمنی مانند روکش ضد لغزش و قفل های ایمنی برای جلوگیری از سقوط افراد استفاده می کنند.
- مقرون به صرفه: استفاده از بالابر معلول به طور کلی صرفه جویی در زمان و هزینه های حمل و نقل دارد، زیرا افراد معلول به راحتی می توانند به سطح های مختلف دسترسی پیدا کنند.
- استفاده چند منظوره: بالابرهای معلول می توانند در محیط های مختلفی مانند خانه ها، بیمارستان ها، راهروها، مراکز خرید، ادارات و ساختمان های عمومی استفاده شوند.
- ظاهر زیبا: بالابرهای معلول از نظر طراحی، انعطاف پذیری و جلوه های بصری زیبا به خوبی طراحی شده اند.
ایمنی در بالابر معلول یا بالابر بیمار چگونه است؟
ایمنی در بالابر معلول بسیار حائز اهمیت است، زیرا ممکن است هرگونه عدم توجه به ایمنی باعث بروز تصادفات جدی و حتی آسیب به بیمار شود. برای ایمنی در بالابر معلول و بالابر بیمار باید فاکتورهای زیر را لحاظ کنید:
- طراحی و ساخت بالابر متناسب با وزن و ابعاد بیمار و نصب درست در ساختمان
- بررسی دقیق قطعات بالابر قبل از استفاده و مطمئن شدن از صحت و سلامت آن ها
- بررسی و حفظ کنترل کامل بالابر توسط شخصی متخصص و ماهر که می تواند در صورت بروز خطا و نیاز، از اطلاعات لازم برای انجام تعمیرات و نگهداری بالابر استفاده کند
- آموزش و آگاهی بیمار و همراهان او در خصوص استفاده درست از بالابر، از جمله نگهداری صحیح و کنترل برای پیشگیری از حوادث
- اطمینان از اینکه بیمار لباس مناسبی دارد و متعلقات آن به بالابر گیر نمی کند
- نصب تجهیزات اضافی نظیر سیستم های اعلام حریق، نشانگر حرکت و ... به کمک کارشناسان مجرب و متخصص برای افزایش ایمنی در محل نصب بالابر
سرعت بالابر بیمار و بالابر معلول چگونه باید باشد؟
سرعت بالابر بیمار و بالابر معلول باید به گونه ای تنظیم شود که بتواند به طور مطمئن و ایمن، بیمار را به سمت بالا و پایین حرکت دهد. در بسیاری از موارد، سرعت بالابر با توجه به استانداردها و نیازهای بیمار به طور پیش فرض تعیین می شود. برای مثال، سرعت بالابر معلول باید به طور متوسط حدود 15-20 سانتی متر بر ثانیه باشد و سرعت بالابر بیمار باید به طور متوسط حدود 20-25 سانتی متر بر ثانیه است. با این حال، سرعت بالابر باید در هر مورد برای بیمار خاص و شرایط محیطی مشخص شده و تنظیم شود.
جمع بندی
بالابر معلول به دلیل کارایی مثبت، طراحی زیبا و ویژگی هایی که مطرح شد در هر مکانی قابل استفاده است و به راحتی می توان برای جا به جایی افراد مسن، بیمار و معلول در ساختمان های مختلف از آن استفاده کرد. البته این شرایط مستلزم این است که خرید بالابر را از یک تأمین کننده معتبر و کارشناسی شده انجام دهید تا بتوانید بیشترین استفاده در نهایت امنیت و قیمت مناسب داشته باشید. در همین راستا تیم بیسون صنعت آماده خدمات مشاوره در زمینه خرید انواع بالابر صنعتی و بالابر نفربر به شما عزیزان است.
نظرات کاربران